The Three Teadies

 
Az early reggae és rocksteady stílust képviselő The Three Teadies zenekar 2009 nyarán alakult. Az ötletgazdákat és alapítótagokat elsősorban a fenti stílusok hazai képviseletének hiánya buzdította. Első, három számból álló demojuk 2009 őszén jelent meg, ezután aktív koncertezésbe kezdett az ekkor még leginkább feldolgozásokat játszó zenekar.
A tagokat összekovácsoló közös alkotóvágy, és a stílus szeretete következtében egyre több saját dal született, így fokozatosan cserélődött le a repertoár. A 2010 tavaszán megjelenő Rocket In My Pocket című kislemez már erről a változásról tett tanúbizonyságot. Ezzel a referencialemezzel indult neki ez együttes a hazai fesztiváloknak és a környező országok klubjainak, többek között a holland Upsessions zenekarral karöltve. 2010-ben elnyerték a Pécsi Egyetemi Napok első helyezését, és ugyanebben az évben hazavitték a Reggae Contest 2010 ezüstérmét is. 
2011-ben megjelent első nagylemezük Hardest Time címmel. A funk és soul elemeket is hordozó lemez teljes egészében letölthető weboldalukról.
2013 decemberében elkészült a Margit című single, mely egy Judge Dread szellemében forgatott klippel együtt került bemutatásra.
 

Helyszín: 
Main Stage
Nap: 
3. nap - Csütörtök
Kezdés: 
csütörtök, 2018, július 26 - 18:30