StabilFrazír

A StabilFrazír zenekar bajai alapítású banda, 2011. január óta működik ezen a néven, és egykét hónap eltéréssel, a jelenlegi tagokkal.

A zenekar magja korábban is együtt zenélt a Strange nevű együttesben, ahol a jelenlegi számok jó részét már játszották, bár nem egészen a jelenlegi stílusban és formában. A kezdeti négyes – dob, bassz, gitár és ének – lényegesen egyszerűbb, punkosabb hangzást produkált, de mivel az új formáció tagjaihoz közelebb áll a reggae, a ska és az ezekkel rokon műfajok, a StabilFrazír már ez utóbbiakból merít ihletet. Az együttes a hegedű és a fúvósszekció hangszereivel kibővítve új irányvonalat kezdett követni.
Az új hangzásvilág nem szűkölködik a feszes ska, illetve reggae ritmusokban, de fellelhetők benne a magyar és balkáni népzene, valamint a funky stílusjegyei is. A StabilFrazír világa olyan zenei vegyesfelvágott, amelynek egészen egyedi a fűszerezése. A legtöbb daluk saját szerzemény, kizárólag magyar nyelvű, ironikus, kritikus, vicces, aktuális, nosztalgikus és örök érvényű dalszöveggel. 
Az együttes olyan igényes, szakmailag is értékes zenével kíván előállni, amelyre ugyanakkor lehet táncolni, önfeledten szórakozni. Zenéjüket minél nagyobb körben, országszerte szeretnék megismertetni az értő közönséggel, ezért igyekeznek eljutni a legtöbb vidéki és városi rendezvényre. A zenekar tagjai vallják, hogy a zenéjük mindenkié, s céljuk, hogy minél többen hallgassák őket, így bárki meggyőződhet róla, kedveli-e ezt a stílust, s örömét leli-e a zenekar muzsikájában. Olyan zene ez, ami érdek nélkül születik: a tagok lelkesedésből, anyagi érdek nélkül vesznek részt a közös munkában.

Ódor Krisztián: Gitár, Ének
Juhász Norbert: Gitár, Vokál
Hunyadi Gábor : Basszusgitár
Kovács András: Dob
Tóth Viktor: Hegedű, Vokál
Nemes Tamás: Trombita
Nagyházi Szabolcs: Szaxofon
Hegedűs Gábor: Harsona
 

Helyszín: 
RaStage
Nap: 
5. nap - Szombat
Kezdés: 
vasárnap, 2018, július 29 - 01:00