Re-G

 
A Re-G zenekar 1999 őszén alakult és a reggae műfaj magyarországi népszerűsítését tűzte ki célul.
A '70-es, '80-as évek reggae zenéjének szeretete kovácsolta össze a csapatot, amely már hatodik éve változatlan lelkesedéssel hirdeti a "rasta" életérzést. A Re-G repertoárján Bob Marley, Alpha Blondy, Israel Vibration dalai mellett ma már a saját szerzeményeink kerültek előtérbe, melyek (izelítő) demo felvételeit a közelmúltban készítettük el.
Zenekarunk 2000-től folyamatosan koncertezik országszerte és most már elmondhatjuk, hogy rendszeres fellépői vagyunk az évente megrendezésre kerülő Sziget -fesztiválnak, a most már tizenéves hagyományokkal rendelkező Ladánybene 27-táboroknak.
Játszottunk a Spring Reggae Jam-en, amely után szlovákiai koncertek következtek a nagy népszerűségnek örvendő Polemic zenekar jóvóltából. Zenénket megmutathattuk a Prága mellett megrendezett nemzetközi reggae fesztiválon is, ahol már 3-4 ezer ember előtt játszhattunk.
A zenekar életének további fontos momentumai: több rádiós és televíziós megnyilvánulás (MTV1, RTL KLUB, Szlovén TV), a Nem kell más című dalunkkal szerepeltünk a Tesó című mozifilmben, sikeres koncerteket adtunk a Budapest Plázson valamint a Duna Teraszon. Nagy előrelépés volt a Zöld Pardon tehetségkutató versenye, amelyen a zenekar fellépési lehetőséghez juthatott a legnépszerűbb szabadtéri koncertpódiumon. A zenekar egyre több külföldi felkérésnek tesz eleget. Játszott több alkalommal Szlovákiában, Csehországban, Szerbia és Montenegróban, Ausztriában és Szlovéniában. 2004-től a zenekar önálló szervezésében indult útjára az Afro-Reggae-Ska Party, amelynek a budapesti Trafó adott otthont minden második hónapban.
2007-ben nagy változásokon ment keresztül a zenekar. A ritmusszekcióban és az énekszekcióban történt változások megváltoztatták a zenekart, de a stílus maradt, csak kissé modernebb lett. Érdekességképpen egy Mc is csatlakozott a zenekarhoz. Márciustól megújult lelkesedéssel és modern roots stílussal vág neki a zenekar a jövőnek. 2009-től több országos rádió játsza számainkat, többek közt az MR2 Petőfi rádió is.
2014 márciusában csatlakozott a zenekarhoz Tóth Gábor (Tádé) a legendás Ladánybene 27 alapítója, gitárosa, zene és szövegírója, slágergyárosa.
 
Danis "Rastalos" Gábor » Dob
Lukács István » Basszusgitár
Tóth "Tádé" Gábor » Gitár
Pál Szabolcs » Billentyűs hangszerek
Nagy András » Szaxofon
Ferenc Kinga » Ének 
Horváth Ági » Ének
Pabar "RasTaphant" Gábor » Ének/Ragga
 
Helyszín: 
RaStage
Nap: 
1. nap - Kedd
Kezdés: 
kedd, 2018, július 24 - 23:30